A Minimalist House in Montreal

 

The Juliet Aux Combles is a minimalist house designed by L. McComber located in Plateau Mont-Royal, Montréal. Transformed from an attic in an 1880s housing structure, this recreated living space highlights the merging of great design and functionality. With a beautiful attention to space this project offers uniquely designed features such as moving partitions and wrap around shelving that ultimately makes this a great bedroom and artist studio.  

 

 
Image Courtesy © L. McComber ltée

Image Courtesy © L. McComber ltée

Image Courtesy © L. McComber ltée

Image Courtesy © L. McComber ltée

Image Courtesy © L. McComber ltée

Image Courtesy © L. McComber ltée

In approaching this project, we studied the composition of the existing building and identified multiple layers added to one another over time. These additions had compressed the living space since the original construction dating back to 1880.
— L. McComber
Image Courtesy © L. McComber ltée

Image Courtesy © L. McComber ltée